Een bijdrage uit het RAZ Groeifonds moet de kansen van Amsterdammers vergroten.  Maar over wie hebben we het? We willen vooral Amsterdammers helpen die nu veel minder kansen hebben in de stad. Maar ook Amsterdammers, die (tijdelijk) in een moeilijke positie zitten en die een “zetje” nodig hebben om (weer) mee te doen. Het kan gaan om:

  • Amsterdammers die onder de armoedegrens leven
  • Amsterdammers die wel kansen zien maar geen geld hebben om ze te realiseren
  • Amsterdammers die nieuw in de stad zijn
  • Amsterdammers die geen geld hebben voor school of een opleiding
  • Amsterdammers die mentaal weerbaarder willen worden
  • Amsterdammers die gezonder willen leven
  • Amsterdammers die ……..

Alexandro Reyes Rodriquez is één van de kandidaten, die een bijdrage uit het RAZ Groeifonds heeft ontvangen. Hij wilde hiermee zijn droom werkelijkheid maken: een boek schrijven over zijn moeilijke, criminele jeugd en hoe hij uiteindelijk het geluk wist te vinden.

En dat is gelukt! Op 11 januari heeft hij, met zijn uitgeverij Prometheus, zijn boek gepresenteerd “Rijk door een krantenwijk” in Wijkcentrum Overdie in Alkmaar, met zijn uitgeverij Prometheus. Anja Schouten, de burgemeester van Alkmaar, was hierbij aanwezig, voor de overhandiging van het eerste exemplaar.

“Rijk door een krantenwijk” is een waargebeurd en inspirerend verhaal over Alexandro Reyes Rodrigues, die te maken kreeg met moeilijkheden in zijn jeugd, zoals criminaliteit en verslaving. Hij is 26 jaar oud als hij voor de achtste keer uit de gevangenis komt. Hij schaamt zich voor zichzelf en vraagt zich af: hoe komt dit ooit goed? Hij begint met een krantenwijk, ondanks dat hij geen diploma heeft, verslaafd is en veel schulden heeft. Elke dag brengt hij de kranten rond, van rijtjeshuizen tot kapitale villa’s en tot zijn verbazing maakt zijn dagelijkse route al gauw iets in hem wakker.

Als je geïnteresseerd bent in het verhaal van Alexandro en op zoek bent naar inspiratie en praktische adviezen om je leven een andere wending te geven, dan is dit boek zeker een aanrader!

Alexandro Reyes Rodriguez (1988) begon in 2015 met zijn krantenwijk. Binnen twee jaar behaalde hij zijn diploma en droeg hij de verantwoordelijkheid voor zijn eigen bedrijf. Hij is inmiddels een veelgevraagd spreker en woont in Noord-Holland, met zjin vrouw en drie dochters.

Lees hier meer over Alexandro Reyes Rodriguez. Of bestel zijn boek “Rijk door een krantenwijk”.